Balls de swing

<-Torna al Blog

BALLS DE SWING

 

El Swing, com a gènere musical, va néixer a finals dels anys 1920 a Nord-Amèrica motivat pels artistes de jazz afroamèricans. Ritme, energia, vitalitat; tot un seguit de nous ingredients era el que incorporava el swing i el que va fer que es popularitzés enormement per Nord-Amèrica i Europa. Van començar a aparèixer les Big Bands, que eren orquestres on hi participaven un gran nombre de músics, i van apareixen nous balls: el Lindy Hop, el Balboa i l’Authentic Jazz.

El Lindy Hop recull tota l’energia, el dinamisme i el ritme que pot arribar a transmetre la música swing en un ball en parella. Va néixer al Savoy Ballroom, una sala de Harlem (New York) on es concentraven els afroamericans per escoltar i ballar la música swing. El ball es va anar estenent i popularitzant per EEUU i Europa (França i Alemanya), però després de la Segona Guerra Mundial, va desaparèixer. Als anys 80, gràcies a Frankie Manning i altres grans balladors de l’època, el Lindy Hop va renéixer i ha anat creixent de forma exponencial. Avui en dia es balla en tots els continents i mou centenars de milers de balladors de tot el món.

El Balboa va néixer per la necessitat d’adaptar-se a les sales degut al gran nombre de balladors que assistia a les ballrooms. L’espai es quedava massa reduït per ballar Lindy Hop i les parelles de balladors es van anar adaptant, van acabar ballant en posició tancada. Un ball molt més íntim i secret, permet compartir missatges que només la teva parella podrà entendre. Actualment el Balboa també té una gran presència en tots els continents i mou un gran nombre de balladors.

L’Authentic Jazz o JazzSteps és la manera d’expressar tot el que transmet la música swing ballant individualment. És una barreja entre els passos enèrgics de Charleston amb els dinàmics i elegants passos de Jazz Steps. Ha seguit la mateixa trajectòria que han seguit els seus dos balls germans i actualment també és molt popular, sobretot entre els balladors de Lindy Hop.